Camilla

Yleistä

Syntymävuosi: 2009
Rekisterinumero: SKPR-5598

Luonne

Hoidettaessa:

Seisoo kiltisti paikallaan, vaikka mieli tekisikin pyöriä ympäri. Pää sen sijaan heiluu edes takaisin ja ylös alas, kun ei muuten voi liikkua ja samalla olla kiltti. Harjaamisessa ei ole ongelmia, mutta kun kaviot pitäisi putsata, kavio ei niin vain nousekaan. Kun nostaa vihdoin jalkansa, se nousee kömpelösti ja kun hoitajan käsi on alla niin sitten kumma kyllä Camillan jalka onkin paljon raskaampi kuin normaalisti.

Ratsastettaessa:

Ponitytöllä ratsastaessa ei ainakaan aika tule pitkäksi. Pelkäsi ennen varjoja eika tohtinut astua niiden päälle vaan hyppäsi ison hypyn ylitse. Nykyään ei pelkää enää vaan on hoksannut, ettei niitä tarvi pelätä. Sitten tuli uusi ongelma: Camilla hyppää aina juuri varjon päälle todella ison ja kovan hypyn kuin sanoakseen: ”Ei sinua varjo tarvitse pelätä. Siinäs näet, en pelkää sinua.” Camillan ravi on kentällä todella ilmavaa ja sipsuttavaa sekä kevyttä (paitsi varjojojen kohdalla, joissa se on raskasta ja laahustavaa) ja laukka kaunista ja isoaskelista ponille. Camilla on ehkä vähän kokeneempien ratsu, eikä sovellu ihan aloittelijoille varjohyppyjen takia. Camilla säikkyy hiukan ääniä, mutta ei tee äkkinäsisiä liikkeitä niide takia, muuten kuin ehkä päällään. Camilla on silti todella luotettava ratsu jos sattuu kuuntelemaan ratsastajaa eikä pälyilemään pilviä. Connemarasta on ajateltu ravihevosta jahka varusteet saadaan valmiiksi.

Lempparit:

Varjojen päälle hyppiminen, pilvet ja kauniisti ravaaminen.

Inhokit:

Kun varjoja ei ole, korkea lumihanki ja pelottavat äänet.

Arvostelut:

Rotuleima erittäin hyvä, ihan selvä connemara! Sukupuolileima ok, menisi myös ruunasta tai orista. Heppa näyttää suoralta ja todella siististi tehdyltä. Sieraimet ja silmät ovat hyvän muotoiset, mutta sieraimet voisivat olla alempana. Korvat ovat mielestäni liian leveät, kapeammatkin olisi riittänyt. Yleisesti, söpö connemara!
Kouluarvosana: 9+ Hinta-arvio: 20-30 e  – Jekku

Sukupuolileima hyvä, sopii hyvin tammaksi. Rotuleima myöskin hyvä, muodoiltaan sopii hyvin connemaraksi. Väri on sallittu. Ei näyttäisi vinolta ollenkaan. Harja on omaan makuuni ehkä hiukan liian paksu, mutta harja on sopivan pitkä sekä kuvien perusteella kestävästi kiinnitetty hevoseen. Korvat hyvillä paikoilla, tosin olisin tehnyt korvista hiukan ”paksummat”, mutta kyllä se noinkin menee. Herasilmät oikein mukava lisä, tuovat pirteyttä hevoseen. Pinkki ”vaalennos” saisi olla omaan makuuni hivenen tummempi. Sieraimet ovat ehkä vähän liian isot. Keskikappale sopivan levyinen.
Arvostelija: Jenna
Hinta-arvio: 25€
Kouluarvosana: 8½

Rotuleima tyydyttävä, jokin hevosrotu sopisi paremmin. Sukupuolileima hyvä. Sieraimet saisivat olla pienemmät ja alempana, sieraimien muoto kumminkin hyvä. Silmät muodoltaan hyvät, itse en olisi herasilmiä tehnyt, mutta silmien muoto ja paikka hyvä. Kaula on tammalle ehkä hiukan liian leveä, niska samoin ehkä hiukan liian jykevä. Kaulan ja pään liittymäkohta selkeä, tosin kohdan ei tarvitsisi olla nuin syvä. Leukaperä hyvä ja on tarpeeksi kupera. Suu saisi ulottua hiukan pidemmälle, toiselta puolelta suu vaikuttaisi olevan hiukan avoin, muuten tiivis suu. Ompelujälki siistiä ja suora.
Kouluarvosana: 9 Hinta-arvio: 20e ©Kiiapa

Kilpailutuloksia:

Päivänmäärä:

Järjestäjä:

Laji:

Luokka:

Sijoitus:

Tyyppi:

04.08.2014

Dipsy (SKH Foorumi)

Näyttely

Tammat

5/10

URL

04.08.2014 näyttelyiden arvostelu: Siisti ja kaunis hevonen! Rotuleima ei kovin hyvä, connemara ei tullut ekana mieleen. Sukupuolileima hyvä. Korvat vähän liaan ylhäällä. Sieraimet voisivat olla vähän sivummalla. Silmät hyvässä kohtaa ja näyttävät kauniilta. Harja sopivan pitkä ja paksu. Pinkki sopii turvan ympärille eikä näy liian radikaalina. 9-
~Dipsy

Kuvia

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Takaisin sivulle Kepparit