Woody

Yleistä

Syntymävuosi: 2005
Rekisterinumero:
 SKPR-5597

Luonne

Hoidettaessa:

Woodyn hoitaminen, kouluttaminen ja liikuttaminen maastakäsin ovat kaikki toimia, jotka voi antaa tehtäväksi vähemmänkin voimakkaille ja kokeneille. Oripoju on nimittäin sen verran sävyisä, ettei koskaan ilman kovaa ärsytystä heittäydy hankalaksi. Sen arabimaisen lempeä luonne hurmaa yleensä hoitajat, varsinkin kun tietää kuinka paljon voimaa sen suurissa lihaksissa on ja kuinka räjähtävä se osaa olla ratsastuskilpailuissa. Sen sävyisyys ei tosin vahinko kyllä ulotu lääkäreihin asti, ja rokotusten aikaan Woodyn tapaa karsinastaan useimmiten pää uhmakkaasti ylhäällä, kaviot liikkeessä ja sieraimet korskuen. Woody rakastaa näyttelyitä ja on niihin valmistauduttaessa parhaimmalla tuulellaan. Ori on siinäkin mielessä kiitollinen puunattava, että se ei harkitsisikaan näyttelyyn harjatun kiiltävän karvansa likaamista heinissä pyörimällä.

Ratsastettaessa:

Ori on hyvin pienikokoinen, mutta vahva leveä selkä ja jalkojen räjähtävä voima mahdollistavat painavankin ratsastajan istumisen sen selässä. Woody pystyy hyppimään kokoisekseen yllättävän korkeita esteitä voimakkaan takaosan ja hyvän hyppytekniikan ansiosta. Voimakkaan kilpailuvietin omaava Woody on kilpailuissa niin innostunut, että vieraat ratsastajat voivat pitää sitä jopa hermostuneena. Kilpailusuorituksen alkaessa ori on kuitenkin täysin keskittynyt rataan, eivätkä edes sitä normaalitilanteessa kiinnostavat tammat pysty häiritsemään suoritusta. Pienen koon ja voimakkuuden ansiosta ori onkin varsin ketterä, ja sen kanssa käännökset pystyy suunnitella normaalia terävämmiksi. Laukka on matkaatavoittavaa ja ravi ilmavaa. Kouluratsastus ei ole Woodyn vahvuuksia, mutta tämän puutteen se korvaa hyvin estetaidoillaan, kestävyydellään, näyttelykäytöksellään ja hurmaavalla luonteellaan.

Lempparit:

Esteet, näyttelyt ja kilpailut.

Inhokit:

Lääkärit ja neulat (grr!).

Jälkeläiset:

Arvostelut:

Rotu- ja sukupuolileimat ovat hyvät. Ehkä hieman omaperäinen väritys, mutta hyvä. Korvat ovat liian pyöreät ja leveät, mutta muuten hyvissä paikoissa. Omeplujälki siistiä. Sieraimet ovat liian ylhäällä, mutta hyvän muotoiset. Silmistä olisin tehnyt hitusen suuremmat, mutta silmät ovat kuitenkin hyvän kokoiset ja valopilkku on sopivan kokoinen. Heppa näyttää melko suoralta.
Kouluarvosana: 9 Hinta-arvio: 20-30 e – Jekku

Rotuleima ok, ei ehkä ihan heti tullut arabi mieleen, mutta menee noinkin. Sukupuolileima lähes täydellinen, tunnistin heti, että kyseessä on ori. Harja on omaan makuuni sopivan pitkä. Silmät ja sieraimet ok, silmien valopilkku sopivan kokoinen sekä hyvässä kohdassa. Turvan tummennos sopivan tumma. Kaula levenee sopivasti alaspäin, ja hiukan kaareva kaula on kiva lisä. Ei näytä vinolta.
Arvostelija: Jenna
Hinta-arvio: 20-30€
Kouluarvosana: 9-

Kilpailutuloksia:

Kaikki kilpailut ovat Suomen Keppihevosfoorumilta.

Päivänmäärä:

Järjestäjä:

Laji:

Luokka:

Sijoitus:

Tyyppi:

20.07.2014

05.08.2014

Kht Mirage

Kaizu

Esteet

Näyttely

90-100 cm

Orit

12/12

7/9

URL

URL

 

Kuvia

Kuvia klikkaamalla isommiksi.

 

 

 

 

Takaisin sivulle Kepparit