UKK

Tälle sivulle on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) ja niiden vastauksia.

Varusteiden/keppareiden tekeminen

K: Miten teette kuolaimet?

V: Taitellaan rautalangasta ja ilmastointiteippiä kireästi päälle. Monesti vielä kiinnitetään ilmastointiteipin pää kuumaliimalla. Mallia katsotaan netistä oikeiden kuolainten kuvista.

K: Miten teette riimunarut?

V: Meillä ei ole mitään erityisiä ohjeita riimunnarujen tekemiseen… Useimmiten vain kierretään lankoja nyöriksi. Tämä tapahtuu niin, että otetaan pitkä pätkä lankaa (kaksinkerroin tai jopa nelinkerroin, riippuen halutusta paksuudesta) ja kaksi ihmistä kiertää sitä vastakkaisiin suuntiin todella tiukalle kierteelle. Sitten päät yhdistetään ja lankojen annetaan kiertyä itsensä ympäri. Lopuksi päähän solmitaan klipsi.

K: Miten papurikkotäplät/tummennokset tehdään?

V: Teemme papurikkotäplät, jauhoturvat, tummennokset yms. erittäin ohueksi laimennetulla kangasvärillä.

K: Mistä kankaasta yleensä teette kepparit?

V: Fleece on ehkä yleisin kangas, mutta myös erilaisia karvakankaita käytetään joskus. Oikeastaan kaikki kankaat käyvät, kunhan ne eivät ole liian tönkköjä eikä liian venyviä.

K: Lähettäisitkö minulle kepparin kaavat?

V: Olemme joskus kokeilleet kaavojen skannaamista ja se oli niin vaikeaa, että olemme päättäneet vastata kieltävästi tällaisiin pyyntöihin. Ainakin meidän kaavojemme skannaaminen on siis lähes mahdotonta, kun osa kappaleista on niin pitkiä, että ne jakaantuisivat useammalle A4-sivulle ja sitten niitä on tosi vaikea laittaa yhteen. Jos joskus onnistumme skannaamaan kepparin kaavan järkevästi, se tulee Tietonurkkaan yleiseen jakeluun. Vielä tämä ei kuitenkaan ole siis suunnitelmissa! Vahinko kyllä emme siis jakele kaavojamme. Jonkinlainen kaava (ei siis meidän käyttämämme) kuitenkin näyttäisi löytyvän ainakin täältä: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/ompelu/keppihevonen_1

Varusteiden/keppareiden myyminen

K: Voitko myydä kepparin X (siis jonkun ei-myyntisivulla-olevan kepparin)?

V: Myymme tällä hetkellä vain myyntisivulla olevia keppareita, emme muita! Joten ei kannata kysellä muiden perään 😛

K: Voitko myydä sivuillanne näkyviä varusteita?

V: Emme myy varusteita; ne ovat käytössä omilla keppareillamme. Lisäksi varusteiden kanssa on se ongelma, että kun ne on tehty tietylle kepparille, ne yleensä eivät sovi täydellisesti muille.

K: Teettekö tilauskeppareta?

V: Emme tällä hetkellä tee tilareita. Myyntisivuille tosin joskus ilmestyy uusia myytäviä, joten kannattaa seurata myyntisivua. 🙂

K: Teettekö tilauksesta varusteita?

V: Emme tee varusteitakaan tilauksesta.

Muut kysymykset

K: Missä tallinne sijaitsee?

V: Seinäjoella (kuten lukee myös etusivulla ja tietonurkan tallit-osiossa).

K: Miten voin tehdä samanlaiset nettisivut kuin teillä?

V: Nettisivujen tekoa on todella hankala selittää kirjoittaen, kun ei itse ole näyttämässä.

Tässä kuitenkin pari ”ohjetta”: Tämä WordPresshän on varsinaisesti blogi, eli jos olet omia sivuja tänne luomassa, luo ensin blogisivu. Sitten blogisi ohjausnäkymässä älä kirjoitakaan artikkeleita vaan luo sivuja kohdassa Sivut -> Lisää uusi. Näin saat blogin sijaan tehtyä nettisivut. Kohdassa Ulkoasu -> Teemat on erilaisia vaihtoehtoja sivujen taustaksi (osa on ilmaisiakin). Teemasta riippuu myös se, minne sivulla tulevat linkit yksittäisistä luomistasi sivuista. Osassa teemoista saa yläreunan otsakkeen (kuva, jossa meillä on tällä hetkellä Angus) vaihdettua itse, mutta kaikissa tämä ei onnistu. Kannattaa kokeilla erilaisia teemoja ennen kuin valitsee mieleisensä.

Mainokset